top of page

Mielen taitojen -ryhmän ohjaaminen

Mielen taitojen -ryhmien sisältö on suunniteltu ikääntyneille läheisestään huolta pitäville omaishoitajille. 

Mielen taitojen -ryhmille on ominaista, että ryhmänohjaaja on tasa-arvoisessa asemassa ryhmäläisten kanssa. Tärkeintä ryhmän ohjaajalle on läsnäolo ja ryhmäläisten aito kohtaaminen, mikä mahdollistaa mielen taitojen kehittämisen yhdessä pohtien.
1-2 ohjaja_edited.png

Grafiikka: Anna Stańczyk 

Ryhmänohjaajana voit toimia, mikäli sinulle on kiinnostusta oppia mielen taitoja ja läsnäoloa, sekä auttaa muitakin näiden taitojen kehittämisessä. Omaishoitajille ryhmää ohjattaessa on tärkeää olla omakohtaista ja/tai ammatillista kokemusta omaishoitajuudesta ja sen haasteista.

Ryhmänohjaajan suositellaan tutustumaan Mielen taitojen -ryhmän ryhmänohjaajan oppaaseen (lue tästä) ja hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) periaatteisiin kirjallisuuden ja koulutuksen muodossa. Koulutusta järjestetään sekä etänä että kasvokkain. Koulutuksen kesto on tyypillisesti kaksi tapaamista 2-3 tuntia kerrallaan. Koulutus räätälöidään osallistujan toiveiden mukaan. Lisätietoa koulutuksista saat täältä.

Keski-Suomen muistiyhdistyksellä muistiluotsina toimiva Enni Leppänen kertoo ryhmänohjauskokemuksestaan. Videon kesto 3.46 min. 

bottom of page