top of page

Omaishoitajien kokemuksia

Olemme saaneet paljon palautetta Mielen taitojen -ryhmiin osallistuneilta omaishoitajilta. Ryhmistä omaishoitajat saivat mm. vertaistukea. Ryhmässä opittiin mielen taitoja, kuten stressin tunnistamista sekä omasta ajasta ja jaksamisesta huolehtimista. Toivomme, että palautteet rohkaisevat omaishoitajia osallistumaan ryhmiin, ja kannustaisivat myös ryhmän ohjaajia järjestämään Mielen taitojen -ryhmiä omassa toimipaikassaan ja omalla asuinalueellaan.

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut muistisairaan puolisonsa omaishoitaja Sinikka Perkiö kertoo videolla oman polkunsa löytämisestä. Kesto 8.05 min.

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut äitinsä omaishoitaja Vuokko Hiekkanen kertoo videolla oman ajan ottamisen tärkeydestä. Kesto 6.11 min.

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut puolisonsa omaishoitaja Eero-Veikko Niemi kertoo videolla kokemuksistaan. Kesto 9.26 min.

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut muistisairaan puolisonsa omaishoitaja Sointu Sumén-Tirkkonen kertoo videolla luopumisesta. Kesto 10.29 min.

Omaishoitajien palautteita Mielen taitojen -ryhmästä

"Toisten (vertaisten) kertoma on auttanut muistamaan, että omaishoitajan on tärkeää pitää huolta itsestään! Sitä voi muutoin käydä niin, että itse väsyy ja sairastuu. Ja itselle niin kyllä kävikin, ei ollut voimia pitää itsestä huoli."

"Olen oppinut, että tunteet tulevat ja menevät, ei niihin tarvitse jäädä vellomaan!"

"Ryhmä on tuonut runsaasti iloa elämässä jaksamiseen eteenpäin. Tämä kaksituntinen on aina kantanut eteenpäin, tuonut paljon iloa."

"Kyllä se armo, armollisuus itseä kohtaan on tärkeää."

"Jos on tullessa ollut huolestunut tai muutoin hankala olo, niin ryhmästä lähtiessä olo on ollut joka kerta keveämpi."

"Sain tunteiden käsittelyyn tukea."

"Lempeys itseä kohtaan on tullut tärkeämmäksi. En aiemmin osannut ottaa omaa aikaa, nyt se on tullut tärkeäksi."

"Tullut lupa miettiä, mikä on itselle aidosti tärkeää."

Pidemmät omaishoitajien haastattelut

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut Sointu Sumén-Tirkkonen kertoo pidemmässä haastattelussaan omaishoitajuudestaan ja siitä luopumisesta. Kesto 1h.

Mielen taitojen -ryhmään osallistunut Eero-Veikko Niemi kertoo pidemmässä haastattelussaan kohta 15 vuotta kestäneestä omaishoitajuudestaan. Kesto 27.16 min.

bottom of page